Öntözőrendszer, de miért?

A páratlanul szép kert elérése kemény munkába kerül.
Nem töltené szívesebben a felszabaduló órákat családjával vagy szabadidős tevékenységével a locsolás és öntözés monotonitása helyett?

Öntözőrendszer működése

Az öntözőrendszer nem más mint az Ön hatodik érzéke! Pontosan tudja mikor kell és mennyi vízzel kell meglocsolni az Ön kertjét, a hónap minden napján. Ön akár a kanapéból is végezheti a kert öntözését!

Szolgáltatásaim:

Öntözőrendszer tervezés, karbantartás

Öntözőrendszer érzékelők

Az automata öntözőrendszer működését az érzékelők hangolják össze, melyek közvetlen hatással vannak a vezérlő automatikára.

Ezeknek az érzékelőknek több típusa is létezik:

  • esőérzékelő
  • szélérzékelő
  • fagyérzékelő
  • talajnedvesség érzékelő
  • áramlásérzékelő

Az esőérzékelő, mint a neve is mutatja, azért felel, hogy esős időszakban vagy esőzésben az automata öntözőrendszer ne kapcsoljon be, hiszen így felesleges költségeket generálna valamint a túlzott mennyiségű víz hatására a növények is elpusztulhatnak.

foldnedvesseg-szenzor

A talajnedvesség érzékelő valamint fagyérzékelő feladata is hasonlatos az esőérzékelőhöz. Ha a talaj nedvességtartalma bizonyos szint alá csökken, akkor az automata öntözőrendszer működésbe lép, ezáltal szabályozva az optimális talajnedvességet.

 

Az erős szélmozgás is képes meghiúsítani az automata öntözőrendszer hatékony működését, ugyanis a kellően erős széláramlat képes rossz helyre terelni a locsolása használt vízmennyiséget. Éppen ezért alkalmaznak szélérzékelőket is, mely képes az erős, szeles időben késleltetni az automata öntözőrendszer működését.

A levelekre fagyott vízcseppek könnyedén károsítják a locsolandó növényzetet, éppen ezért a fagyérzékelő képes úgy késleltetni az öntözőrendszert, hogy az biztos olyan időszakban locsoljon, amikor a hőmérséklet biztosan nem csökken 0 fok alá.