Öntözőrendszer, de miért?

A páratlanul szép kert elérése kemény munkába kerül.
Nem töltené szívesebben a felszabaduló órákat családjával vagy szabadidős tevékenységével a locsolás és öntözés monotonitása helyett?

Öntözőrendszer működése

Az öntözőrendszer nem más mint az Ön hatodik érzéke! Pontosan tudja mikor kell és mennyi vízzel kell meglocsolni az Ön kertjét, a hónap minden napján. Ön akár a kanapéból is végezheti a kert öntözését!

Szolgáltatásaim:

Öntözőrendszer tervezés, karbantartás

Kerti tó teleltetése

Azoknak, akik rendelkeznek otthon kerti tóval a hőmérséklet-változással együtt fokozatosan kell kontrollálnia a halak táplálékforrását, ugyanis a hőmérséklet csökkenésével egyre kevesebbet esznek.

A hideg, nyirkos idő beköszöntével igyekezzünk jó minőségű táppal etetni a halakat.
A jő minőségű táp jellemzője, hogy vízben nehezen bomlik, így az nem terheli meg túlságosan a víz minőségét.

Amikor a víz hőmérséklete jelentősen elkezd, csökkenni akkor érdemes elkezdeni a teleltetést valamint az esetleges szaporulatot ebben az időszakban könnyedén ’lehalászhatjuk’.

Általánosságban elmondható, hogy a kerti tó teleltetést akkor kell elkezdeni, mikor tartósan 10 fok alá csökken a hőmérséklet.

Elsődleges feladatunk legyen, hogy minden szerves anyagot (falevél, gallyak) távolítsunk el a vízből, ugyanis ezek rothadása oxigént von el a környezetéből.
Érdemes külön figyelmet szentelni a kerti tó fenekén megbúvó hulladékra.

Ha ez sikerült, akkor érdemes lefedni a tavat, hogy több szemét már ne kerülhessen a tóba.

A vízinövények táplálását is mérsékelni kell a hőmérséklet csökkenésével, ugyanis a hőmérséklet csökkenésének hatására egyre kevesebb tápanyagot vesznek magukhoz. A hazai vízinövények évelők, azaz nem kell különösebb gondot fordítani teleltetésükre.

Egy valamire kell ügyelni: a vízinövény elpusztult részeit mindenképpen távolítsuk el a vízből, hiszen ez is rothadási folyamatot eredményez.

A vízfelszínen elhelyezkedő növények esetében már más a helyzet, nem szabad azokat a tóban hagyni, hanem vízzel teli tárolóban kell teleltetni.

A kerti tavak teleltetése mellett nagyon fontos, hogy megfelelő módon téliesítsük az öntözőrendszert!

Leave a reply