Öntözőrendszer, de miért?

A páratlanul szép kert elérése kemény munkába kerül.
Nem töltené szívesebben a felszabaduló órákat családjával vagy szabadidős tevékenységével a locsolás és öntözés monotonitása helyett?

Öntözőrendszer működése

Az öntözőrendszer nem más mint az Ön hatodik érzéke! Pontosan tudja mikor kell és mennyi vízzel kell meglocsolni az Ön kertjét, a hónap minden napján. Ön akár a kanapéból is végezheti a kert öntözését!

Szolgáltatásaim:

Öntözőrendszer tervezés, karbantartás

Teleltetés a díszkertben

A teleltetés a dísznövények esetében kiemelten fontos feladat, mert ha nem végezzük, el időben könnyen búcsút mondhatunk kedvenc kerti növényünknek.

Számtalan módszer létezik a teleltetés lebonyolítására, sőt mondhatni a teleltetési módszer a növény fajtájától is függ.

Az alábbiakban kettő igen gyakori növény teleltetését mutatom be:

Muskátli

A Muskátli szinte minden kertben megtalálható, hazánkban előszeretettel választják a kert egyik díszeként mivel mutatós, szívós és számos ponton elhelyezhető (felfüggesztve, felakasztva, ládába rakva).
Természetesen nem fagyálló növény, így, ha következő évben is szeretnénk látványában gyönyörködni, akkor az alábbi tanácsok figyelembevételével szinte biztos, hogy átvészeli a telet.
A téli időszakban olyan helyre rakjuk a Muskátlit, ahol jellemzően hűvös van, valamint a téli nap sugarai bejárják a helységet. Kiváló választás lehet a pince vagy padlástér.
A fiatal növények nem igényelnek különösebb felkészítést viszont a korosabb növényeket mindenképp vágjuk vissza.
A teleltetés során a Muskátli sokkal kevesebb vizet igényel, mint a nyári időszakban éppen ezért ritkán öntözzük, de ügyelve arra, hogy a föld ne legyen teljesen kiszáradva.

Rózsa

A Rózsa felkészítését mindenképpen az első fagy beállta előtt szükséges megtenni, méghozzá a (fel)kupacolás módszerével.
A neve árulkodó lehet, ugyanis a módszer nem más, mint földdel takarni a növényt 20 cm magasságban.

TIPP!– A földkupac legfelső rétegét bükk vagy tölgylevelekkel is takarhatjuk.

Ha a Rózsa töve túlságosan magasra nőtt, akkor azt érdemes eltávolítani, mert közepes, erős szél esetén a tő és földcsúcs találkozásánál hézag képződhet, ahol a nedvesség könnyedén elszivárog fagykárokat okozva a Rózsában.

Leave a reply