Öntözőrendszer, de miért?

A páratlanul szép kert elérése kemény munkába kerül.
Nem töltené szívesebben a felszabaduló órákat családjával vagy szabadidős tevékenységével a locsolás és öntözés monotonitása helyett?

Öntözőrendszer működése

Az öntözőrendszer nem más mint az Ön hatodik érzéke! Pontosan tudja mikor kell és mennyi vízzel kell meglocsolni az Ön kertjét, a hónap minden napján. Ön akár a kanapéból is végezheti a kert öntözését!

Szolgáltatásaim:

Öntözőrendszer tervezés, karbantartás

Egészséges növényt vásárolj!

Bizonyos kerti növényeket igen magas áron lehet beszerezni, éppen ezért kiemelten fontos, hogy még megvásárlás előtt tudjuk, hogy hogyan válasszunk egészséges növényt.

Megeshet, hogy első pillantásra tökéletes a kiszemelt növény vagy csemete, de sajnos még a legszebbnek és legegészségesebb növény is könnyen elpusztulhat.

Hogyan válasszunk egészséges növényt?

novenyvasarlasElső lépésként alaposan vegyük szemügyre a kiszemelt növényt, érdemes a levelek állapotával kezdeni.

Néhány kivételtől eltekintve a vásárolt növény levelének fényes zöld árnyalatban kell pompáznia, éppen ezért ne vegyünk olyan növényt melynek levele ’sápadt’,de még inkább kerüljük el azt amelyiknek levele sárgás illetve barnás.

Ügyeljünk arra is, hogy a növényzet dús, sűrű lombozattal rendelkezzen, és szára ne legyen túl hosszú (mely általában ritkás lombozatot eredményez).

Alaposan vizsgáljuk meg a kiszemelt növényt, keressünk rajta ember által okozott sérüléseket, lecsípett leveleket, ugyanis megeshet, hogy pont azért távolították el a hiányzó leveleket, mert a betegség egyértelmű jelét mutatja.

Fertőzések és betegségek

Vizsgálódás során kifejezetten ügyeljünk a levelek alsó részének elváltozásaira valamint a tövek állapotára. Leggyakrabban előforduló kártevők:

  • Levéltetű
  • Lepkekabóca

Gyökérzet állapota

Elsőre talán úgy tűnhet, a gyökérzet állapotáról semmit sem lehet megállapítani a vásárlás során, azonban ez nem teljesen igaz, néhány esetben megállapítható a rothadásnak indult gyökérzet.

A módszer egyszerű: nézzük meg, hogy a növény rendelkezik-e öntözéshez kialakított lyukkal. Ha igen és abból kifele igyekszik növekedni a gyökérzet az előszele, lehet a növény lassú, de biztos pusztulásának.

egeszsegesnoveny_megosztas

Leave a reply