Öntözőrendszer, de miért?

A páratlanul szép kert elérése kemény munkába kerül.
Nem töltené szívesebben a felszabaduló órákat családjával vagy szabadidős tevékenységével a locsolás és öntözés monotonitása helyett?

Öntözőrendszer működése

Az öntözőrendszer nem más mint az Ön hatodik érzéke! Pontosan tudja mikor kell és mennyi vízzel kell meglocsolni az Ön kertjét, a hónap minden napján. Ön akár a kanapéból is végezheti a kert öntözését!

Szolgáltatásaim:

Öntözőrendszer tervezés, karbantartás

Növényápolás – trágya

Őseink legtöbbet használt módszere volt a trágyázás, mivel az tápanyagpótlóként hatott valamint a tél beálltával védett a fagy ellen.

tragyaAz őszi időszakban a gyümölcsfák között gödröt ástak és ebben helyezték el az állati trágyát, de természetesen veteményesben, a zöldségek táplálására is előszeretettel alkalmazták.

Azonban a trágya tápláló hatása mellett felelőtlen használattal a túltáplált növények ellenálló képessége (betegségek, kártevők) nagymértékben csökkent.

Az egyik leggyakrabban hasznosított trágya, a szerves marhatrágya. Természetesen fontos szempont volt, hogy a trágya megfelelően érett legyen valamint komposztált formában kerüljön a növényekre.

A marhától származó trágya mellett más kisállatok trágyája is kiválóan alkalmazható (nyúl, birka és kecske) a növények táplálására.

Napjainkban, sajnos a kisállattenyésztés feledésbe merült, így kellő mennyiségű trágyát kevesen tudnak előállítani.

A trágya mennyiségét esetenként növényi komposzttal dúsították, hogy minden kerti növényre megfelelő mennyiségű trágya jusson.

Meglepő lehet, de trágyát nem csak állati végtermékből lehet készíteni, hanem a növények is alkalmasak lehetnek erre a feladatra, ráadásul kezdő kertészek, háziasszonyok is könnyen elkészíthetik.

A boltban kapható műtrágyák legtöbb esetben csak nitrogént, káliumot és foszfort tartalmaznak, azonban egy növény számára ez nem elég, szükség van további tápanyagra is, mint például ásványi anyagok és különböző nyomelemek (vas, mangán).

Sorry, comments are closed for this post.