Öntözőrendszer, de miért?

A páratlanul szép kert elérése kemény munkába kerül.
Nem töltené szívesebben a felszabaduló órákat családjával vagy szabadidős tevékenységével a locsolás és öntözés monotonitása helyett?

Öntözőrendszer működése

Az öntözőrendszer nem más mint az Ön hatodik érzéke! Pontosan tudja mikor kell és mennyi vízzel kell meglocsolni az Ön kertjét, a hónap minden napján. Ön akár a kanapéból is végezheti a kert öntözését!

Szolgáltatásaim:

Öntözőrendszer tervezés, karbantartás

Hogyan kezeljük a pázsit állapotromlását?

pazsitallapot_kPázsitunk és saját, nem kívánt rémálmunk a barnás, száraz foltok megjelenése. Számtalan probléma okozhatja a jelenséget, azonban jó pár lehetőség áll a rendelkezésünkre, ha javítani szeretnénk pázsitunk aktuális állapotán.

  • Elhalt csomók: pár centi sugarú körben jelentkező elhalt fűcsomó igen bosszantó tud lenni, ráadásul úgy szippantja magába a vizet, mint a szivacs, éppen ezért a locsolásra szánt víz biztosan nem jut el a gyökérzethez.
  • Öntözés: Néhány gyepfajta kimondottan érzékeny a locsolás mennyiségére, éppen ezért ügyelni kell arra, hogy pont annyi jusson számára amennyit igényel, se több se kevesebb!
    Soha ne álljon vízben a pázsit, de kiszáradni se engedjük!
  • Fűnyíró állapota: ügyeljünk arra, hogy a penge mindig éles legyen, ugyanis a tompa penge szakít, és nem vág ez által könnyedén kiszárad az így vágott pázsit.
    Fontos, hogy ne vágjuk túl alacsonyan a pázsitot, ugyanis fertőzés vagy betegség esetén szinte biztosan búcsút mondhatunk féltett pázsitunknak!
  • Talajminőség: a trágyázás mindig jót tesz a növénynek, de csak akkor, ha ezt tudatosan végezzük, éppen ezért teszteljük a talaj minőségét! A PH érték 6 felett legyen, és bőséges nitrogénellátást biztosítson.

Összefoglalva a fent említett tanácsokat mindig ügyeljünk a pázsit állapotára, és ha nem sikerül folyamatosan a ’csúcson’ tartani az állapotát a lehető leghamarabb lépjünk, míg a probléma könnyedén orvosolható!

pazsitallapotromlas_megosztas

Leave a reply