Öntözőrendszer, de miért?

A páratlanul szép kert elérése kemény munkába kerül.
Nem töltené szívesebben a felszabaduló órákat családjával vagy szabadidős tevékenységével a locsolás és öntözés monotonitása helyett?

Öntözőrendszer működése

Az öntözőrendszer nem más mint az Ön hatodik érzéke! Pontosan tudja mikor kell és mennyi vízzel kell meglocsolni az Ön kertjét, a hónap minden napján. Ön akár a kanapéból is végezheti a kert öntözését!

Szolgáltatásaim:

Öntözőrendszer tervezés, karbantartás

Növényápolás: a komposzt

A növényeknek mindig is csillapíthatatlan étvágyuk volt. Elődeink körömvirágból készítettek komposztot és egyéb növényi trágyát.

A gyomlálásnál, a kapálásnál és a locsolásnál a lehető legegyszerűbb módszereket fejlesztették ki, hogy takarékoskodjanak erejükkel.

komposztA komposzttal való trágyázás igazán jó minden növény számára, de a zöldségfélék sem vetik meg, mint például a burgonya, sárgarépa vagy éppen a paradicsom.

A komposzt igazi, kiegyenlített és kiegyensúlyozott tápanyag ellátást biztosít ezáltal a zöldségek és gyümölcsök megfelelően növekednek.

A komposztot akár otthon is el lehet készíteni, gyakran halmozták azt, diófa vagy mogyorócserje tövébe. Természetesen, nem alaptalanul rakták oda a komposztnak valót, ugyanis a napsugarak illetve az esőzés könnyen tönkretehette a komposztot.

TIPP: Amennyiben lehetséges, ne helyezzük a komposztnak valót gyümölcsfák közelébe mert olyan mértékű tápanyag ellátásban részesülnek, ami által vesztenek az ellenállóságukból a fertőzésekkel szemben.

TIPP-2: A komposztnak mindenképpen érintkeznie kell a talajjal, hogy annak lakói, például a földigiliszta szabad jelzést kaphasson a komposzt birtokba vételéhez.

A komposzt fajtái

Lombkomposzt
Az őszi időszakban szinte minden kertben rengeteg levél hullik a talajra, melyet humusszá lehet alakítani, ha összegereblyézzük, majd azt a talajba dolgozzuk. A szerepet innentől megint a föld élőlényei veszik át, mint az említett földigiliszta.

A lehullott leveleket nagyobb kupacba gyűjtve akár komposztálhatjuk is.

TIPP-3: Érdemes a leveleket ledarálni vagy apró darabokra vágni (akár szétterítve a földön, fűnyíróval finomra aprítva), ezáltal a rothadás folyamata sokkal gyorsabban megy végbe.

Fűkomposzt
Sokan azt gondolják, hogy a fűszálak, fűnyírás közben keletkezett aprított és nedves fűnyesedék,- alkalmatlan komposztáláshoz.

Azonban ez téves kijelentés, ha alaposan kiszárítjuk és nem kapkodunk, türelmetlenkedünk igazán érdekes komposzt-táptalajt kapunk, mely tökéletes táptalaj a paradicsom és káposztaféléknek (nitrogénben gazdag komposzt keletkezik az eljárás során)

Sorry, comments are closed for this post.