Öntözőrendszer, de miért?

A páratlanul szép kert elérése kemény munkába kerül.
Nem töltené szívesebben a felszabaduló órákat családjával vagy szabadidős tevékenységével a locsolás és öntözés monotonitása helyett?

Öntözőrendszer működése

Az öntözőrendszer nem más mint az Ön hatodik érzéke! Pontosan tudja mikor kell és mennyi vízzel kell meglocsolni az Ön kertjét, a hónap minden napján. Ön akár a kanapéból is végezheti a kert öntözését!

Szolgáltatásaim:

Öntözőrendszer tervezés, karbantartás

Tippek: paradicsom palántázás otthon

Eddigi munkáim során szinte minden kertépítés esetén sor került a veteményes kert kialakítására és gondozására.
Ebben a cikkben szeretnék néhány tippet megosztani a paradicsomtermesztéssel kapcsolatban.

A nyár nem is nyár, ha nincs legalább egy palánta paradicsom elültetve a veteményes kertben.
Az igazán szép és zamatos paradicsom alapfeltétele, hogy megadjuk számára a nélkülözhetetlen forrásokat:

  • élelem
  • víz
  • napfény
  • támaszték

A támaszték fontos szerepet tölt be a növény fejlődése során. A támaszték segít tisztán tartani a növényt, megóvja a kártevőktől valamint fertőzésektől és nem utolsó sorban megkönnyíti az érett paradicsom szüretelését.

Paradicsom termesztés során sokféle támasztékot kipróbáltam, így ebben a cikkben négy fajta módszert szeretnék bemutatni a támasztékok tárházából.

TIPP!
Abban az esetben, ha azt szeretnénk, hogy úgy fejlődjön a palánta, ahogy azt mi szeretnénk érdemes a mellékhajtásokat lecsípni.
Abban az esetben, ha sok napfény éri a palántákat érdemes csínján bánni a mellékhajtásokkal ugyanis ezek a mellékhajtások védelmet nyújtanak a túlzott napfény ellen.

Egyszerű paradicsom ketrecek

Ketrec
Paradicsom-ketrec
A paradicsom ketrecek teljes egészében körbeveszik a fejlődő palántát. Ezekből a ketrecekből rengeteg félét lehet kapni, azonban ha csak pár palánta ültetésében gondolkozunk a legjobb a tölcsér alakú ketrec.
A ketrec az egyik legolcsóbb és legkönnyebben alkalmazható fajta, viszont gyakran előfordul, hogy a palánta – megköszönve a hálás gondoskodást – könnyedén túlnövi magát a ketrecet.

 

 

 

Háromlábú támaszték
paradicsom-tamasztekEnnek a típusú a támasztéknak az előnye, hogy akár három palánta növekedését is támogathatjuk vele.

 

Lépcsős támaszték
A lépcsős támaszték előnye, hogy akár otthon is könnyedén elkészíthető és a palánta magassága sem zavaró tényező. A paradicsom palánta növekedése során érdemes azt átfűzni a támaszték fokain.

 

 

Florida támaszték
A florida támasztékot akkor válasszuk, ha nagyobb mennyiségű palántát szeretnénk ültetni. Előnye, hogy könnyedén lehet bővíteni, így tetszőleges számú palántát támogathatunk a növekedés folyamán.

pariflorida

 

Sorry, comments are closed for this post.