Öntözőrendszer, de miért?

A páratlanul szép kert elérése kemény munkába kerül.
Nem töltené szívesebben a felszabaduló órákat családjával vagy szabadidős tevékenységével a locsolás és öntözés monotonitása helyett?

Öntözőrendszer működése

Az öntözőrendszer nem más mint az Ön hatodik érzéke! Pontosan tudja mikor kell és mennyi vízzel kell meglocsolni az Ön kertjét, a hónap minden napján. Ön akár a kanapéból is végezheti a kert öntözését!

Szolgáltatásaim:

Öntözőrendszer tervezés, karbantartás

Öntözőrendszer vezérlő automatikák

A vezérlő automatika célja nem más, mint az automata öntözőrendszer megfelelő időben történő működtetése. Lényegében ez a legfontosabb feladata az automata öntözőrendszernek, hogy akkor is kellő mennyiségű vizet kapjanak a növények, amikor az egész család éppen a közös nyaralását tölti.

vezerlo-automatikaA vezérlőautomatika lényege, hogy a víztakarékosságot szem előtt tartva a legideálisabb időben jutassa a növényeket a vízszükségletükhöz. A legtöbb növényfajtának a legideálisabb locsolási intervallum hajnal tájékára esik, így már érthető miért lehet optimális választás a megfelelő vezérlőautomatika alkalmazása.

Beszerelése megfontolandó, hiszen költsége igen magas, azonban könnyedén visszahozhatja a befektetett költségeket, különösen akkor, ha nem ivóvíz hálózatról öntözünk.

A vezérlők lényegében időalapú kapcsolók, ez határozza meg működésüket.

Továbbá az automata öntözőrendszer vezérlők esetében megadható, hogy milyen napokon és mennyiszer végezzék el a locsolást.

Természetesen ezekből is többféle változat létezik, így találhatunk olyat, mely kifejezetten csak a szivattyú működtetésére lett kitalálva, míg a másik fajta kifejezetten a locsolás periodikusságáért felel.