Öntözőrendszer, de miért?

A páratlanul szép kert elérése kemény munkába kerül.
Nem töltené szívesebben a felszabaduló órákat családjával vagy szabadidős tevékenységével a locsolás és öntözés monotonitása helyett?

Öntözőrendszer működése

Az öntözőrendszer nem más mint az Ön hatodik érzéke! Pontosan tudja mikor kell és mennyi vízzel kell meglocsolni az Ön kertjét, a hónap minden napján. Ön akár a kanapéból is végezheti a kert öntözését!

Szolgáltatásaim:

Öntözőrendszer tervezés, karbantartás

Öntözőrendszer szórófejek

Automata öntözőrendszer építése során kiemelt szerepet játszik a megfelelő szórófej kiválasztása, ugyanis az alapos körültekintésnek, tervezésnek köszönhetően az automata öntözőrendszer a lehető legköltséghatékonyabb módon biztosítja a kert vízszükségletét.

szórófejA tervezésnél figyelmet kell fordítani az öntözéstechnikai szabványokra illetve arra, hogy megállapítsuk az optimális mennyiségét a szórófejeknek illetve zónáknak.

Összességében elmondható, hogy a kevés szórófej alkalmazása nem biztosít elégséges vízhozamot a kert számára, míg a nem optimális kihasználtság feleslegesen megnöveli a vízfogyasztást.

Szórófejek tulajdonságai

Általános esetben megállapítható, hogy a lehető legnagyobb sugárral rendelkező szórófejeket érdemes alkalmazni.

Mit jelent ez a gyakorlati kivitelezés esetén?

Adott egy szórófej, mely maximális teljesítmény mellett 15 méteres sugárban képes locsolni, azonban a maximális teljesítmény eléréshez sokkal nagyobb mennyiségű vízforrás (kb.: 40-60 liter) szükséges, míg a fele teljesítmény eléréséhez pusztán 5-10 liter víz elégséges.

Ebből az következik, hogy a költséghatékony üzemeltetés elérésének érdekében közepes teljesítményen kell üzemeltetni az automata öntözőrendszert.

Egyéb befolyásoló tényezők:

  • domborzati viszonyok
  • növényzet