Öntözőrendszer, de miért?

A páratlanul szép kert elérése kemény munkába kerül.
Nem töltené szívesebben a felszabaduló órákat családjával vagy szabadidős tevékenységével a locsolás és öntözés monotonitása helyett?

Öntözőrendszer működése

Az öntözőrendszer nem más mint az Ön hatodik érzéke! Pontosan tudja mikor kell és mennyi vízzel kell meglocsolni az Ön kertjét, a hónap minden napján. Ön akár a kanapéból is végezheti a kert öntözését!

Szolgáltatásaim:

Öntözőrendszer tervezés, karbantartás

Öntözőrendszer mikroöntözők

Balkonládák vagy éppen sziklakert öntözésének esetén a legoptimálisabb megoldás a mikroöntöző rendszerek használata, szemben a földből kiemelkedő szórófejekkel szemben. Ennek lényege, hogy a vízcseppeket parányi méretben porlasztja szét a szórófej.

mikroontozoIlyen megrendelések esetén spray típusú szórófejeket alkalmaznak mikro öntöző fúvókákkal.

Sziklakertek esetében jellemző, hogy különböző vízigényű növényeket ültetnek, így fontos, hogy a mikroöntöző megfeleljen a növények különböző vízigényének.

Fontos megjegyezni, hogy a sziklakertekben különböző vízszükségletű növények kapnak helyet, azonban a mikroöntözéssel a különféle növénycsoportoknak különböző vízmennyiséget tudunk szolgáltatni.

Fontos azt a tulajdonságát megjegyezni a növényeknek, hogy ha túl sok víz éri a leveleket, akkor megnőhet az esély a gombásodásra, azonban ebben az esetben, a mikroöntöző fejeknek köszönhetően csak a növények töve kap nedvességet.

Fűszernövények esetén is kiváló választás lehet a mikroöntözés, ugyanis a vízutánpótlás mellett segíti az illatanyagok terjedését.