Öntözőrendszer, de miért?

A páratlanul szép kert elérése kemény munkába kerül.
Nem töltené szívesebben a felszabaduló órákat családjával vagy szabadidős tevékenységével a locsolás és öntözés monotonitása helyett?

Öntözőrendszer működése

Az öntözőrendszer nem más mint az Ön hatodik érzéke! Pontosan tudja mikor kell és mennyi vízzel kell meglocsolni az Ön kertjét, a hónap minden napján. Ön akár a kanapéból is végezheti a kert öntözését!

Szolgáltatásaim:

Öntözőrendszer tervezés, karbantartás

Levéltetű

Mit/hogy pusztít?
A levéltetű a növények nedvével táplálkozik, melynek során a növény fokozatos károsodást szenved, melynek legjellemzőbb, látható tünete, a fodros, aszott levelek, de nem ritka, hogy a növényzet teljes lombkoronáját elveszíti. A levéltetvek egy bizonyos fajtája nem csak a leveleket károsítja, a gyökérzetben is jelentős károkat tud okozni.

A levéltetű közvetetten elősegíti a vírusok terjedésének gyorsaságát is, kifejezetten a korompenész terjedését, mivel a levéltetvek által kibocsátott mézharmaton könnyedén megtelepszik a penész.

Hogyan előzzük meg a levéltetvek pusztítását?
Levéltetvek megjelenésekor érdemes a növényt szórt vízsugárral alaposan lemosni. Ennél a megelőzési módszernél egy automata öntözőrendszer akár a segítségünkre is lehet!
A levéltetvek elleni harc leghatásosabb módszere, ha a természetben előforduló ellenségeit sorakoztatjuk fel ellene (gubacsszúnyog, fátyolka, katicabogár).

Néhány példa, a hazánkban is előforduló levéltetű fajokra:

honos-leveltetvek

Zöld almalevéltetű
Galagonya-levéltetű
Fekete répalevéltetű
Fekete cseresznye levéltetű

 

Sorry, comments are closed for this post.