Öntözőrendszer, de miért?

A páratlanul szép kert elérése kemény munkába kerül.
Nem töltené szívesebben a felszabaduló órákat családjával vagy szabadidős tevékenységével a locsolás és öntözés monotonitása helyett?

Öntözőrendszer működése

Az öntözőrendszer nem más mint az Ön hatodik érzéke! Pontosan tudja mikor kell és mennyi vízzel kell meglocsolni az Ön kertjét, a hónap minden napján. Ön akár a kanapéból is végezheti a kert öntözését!

Szolgáltatásaim:

Öntözőrendszer tervezés, karbantartás

Kerti, növényi kártevők

Egy kerti összejövetel, sütögetés során, a szemfüles vendég, házigazda számos, a rovarok osztályába sorolható élőlényt számolhat össze.
Sajnos a kerti kártevők a legszembetűnőbbek.

Még talán emlékszik a mondatra: „Minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár”

Azonban a rovarok, illetve növényi kártevők egy része bizony a szeretett növényeink elfogyasztását, sanyargatását, választotta hivatásául.

Fontos megjegyezni, hogy a rovarok kertünk állapotára gyakorolt hatása változó, azonban, ha kertünket megfelelően szeretnénk gondozni, akkor nem árt egy felszínes ismerkedés kertünk élőlényeivel és szükség esetén a kártevők elleni védekezés összes fegyverét mozgósítanunk kell.

Igyekeztem egy olyan listát összeállítani, mely előfordulási gyakoriságuk szerint mutatja be a növényi kártevők alapvető tulajdonságait.

Levéltetű
A levéltetű nem kegyelmez a kert, dísznövények által sugárzott szépségnek. Egyrészt a levéltetvek által megszállt növény levelei deformálódnak és ragadóssá válnak, valamint a levéltetvek száma miatt egyenesen visszataszítóvá válik szeretett növénye kertünknek.
Káposztalégy és annak lárvája
Óriási károkat képes okozni a káposztalégy és annak lárvája a hagyományosnak vett termőföldeken. Ha pusztításról van, szó nem válogat, szinte az összes termesztett növényt előszeretettel támadja, de nem ritka az sem, hogy gyomnövényeket pusztít.
Káposzta-bagolypille hernyója
Nincs annál rosszabb mikor az elkészült kertépítés után egy kártevő elpusztítja az újonnan ültetett, zsenge zöldség, virághajtásokat. A bagolypille hernyója kifejezetten a zsenge, fiatal növényzetet támadja. Sajnos nem csak a leveleket, hanem a gyökérzetet is megtámadja.

Sorry, comments are closed for this post.