Öntözőrendszer, de miért?

A páratlanul szép kert elérése kemény munkába kerül.
Nem töltené szívesebben a felszabaduló órákat családjával vagy szabadidős tevékenységével a locsolás és öntözés monotonitása helyett?

Öntözőrendszer működése

Az öntözőrendszer nem más mint az Ön hatodik érzéke! Pontosan tudja mikor kell és mennyi vízzel kell meglocsolni az Ön kertjét, a hónap minden napján. Ön akár a kanapéból is végezheti a kert öntözését!

Szolgáltatásaim:

Öntözőrendszer tervezés, karbantartás

Alapvető eszközök a kertészkedéshez

Ásóvilla

asovillaSokrétű eszköz a kertészetben, kertépítésben, segítségével könnyedén fel lehet lazítani, még a keményebb szerkezetű földet is. Abban az esetben, ha a föld állaga nem megfelelő növények ültetéséhez a ásóvillával könnyedén lehet kialakítani az ültetéshez szükséges lyukakat valamint segítségével a tápszer földbe történő keverése is lényegesen könnyebb feladattá válik.

Érdemes olyan ásóvillát választani kertünk karbantartásához, mely extra erős nyélből készül és ellenáll a nagy erő igénybevételnek.

Kézi metszőolló

metszoolloMindig legyen kéznél egy megbízható metszőolló! Alapvető dolgok mire ügyelni kell metszőolló vásárlása esetén:

  • kényelmes fogást biztosítson
  • könnyedén csukható és nyitható legyen
  • a pengék formatervezése görbített legyen

A metszőollót legtöbbször az elszáradt virágok, hajtások eltávolítására használjuk, 1-1,5 centi átmérőig bátran használhatjuk.

Ágvágó olló

agvagoolloAz ágvágó ollót 2,5-3 centi átmérőig bátran használhatjuk gallyak, elhalt, felesleges hajtások eltávolításához.
További előnye, hogy segítségével olyan ágakat is elérhetünk, melyet normál metszőolló használatával képtelenek lennénk elérni.

Talicska

talicskaMég a legkisebb kert esetében is hasznos szerepet tölt be a kerti talicska.
Segítségével könnyedén szállítható föld, vetőmag illetve ültetések során a facsemeték.
Célszerű olyan talicskát választani, mely nagy kerékátmérővel rendelkezik, így azzal könnyebben lehet haladni még a nehéz talajfelületen is.

Tömlő kiegészítők

tomloA slag végére csatlakoztatható fecskendők igen hasznos szerepet töltenek be a kertrendezés és kertépítés valamint a napi szintű kertészkedésben. Érdemes olyan fecskendőt választani, mely a vizet szórva juttatja a növényekre, így a vízsugár ereje nem károsítja a növényeket.
Természetesen, ha automata öntözőrendszer mellett dönt, akkor a locsolással töltött idő a töredékére esik!

Sorry, comments are closed for this post.