Öntözőrendszer, de miért?

A páratlanul szép kert elérése kemény munkába kerül.
Nem töltené szívesebben a felszabaduló órákat családjával vagy szabadidős tevékenységével a locsolás és öntözés monotonitása helyett?

Öntözőrendszer működése

Az öntözőrendszer nem más mint az Ön hatodik érzéke! Pontosan tudja mikor kell és mennyi vízzel kell meglocsolni az Ön kertjét, a hónap minden napján. Ön akár a kanapéból is végezheti a kert öntözését!

Szolgáltatásaim:

Öntözőrendszer tervezés, karbantartás

A vízveszteség jelei

A növények teste több mint 90%-ban vizet tartalmaz, azonban a leveleken található pórusokon keresztül veszítenek víztartalmunkból. Ha a vízveszteség mértéke meghaladja a gyökerek által felszívni tudott mennyiséget, és ez a növény hervadását okozza.
Ennek megjelenési formái a rügyek ledobása, a virágok idő előtti elhullása vagy a kinyílt virágok silány színe és mérete, és a betegségek támadására való nagyobb fokú érzékenység.

Veszélyeztetett növények

veszelyeztetettnovenyMinél nedvdúsabb egy növény és minél lágyabbak a hajtásai, annál érzékenyebben reagál a szárazságra. A palántázott növények például száraz körülmények között gyorsan hervadásnak indulnak. A fiatal növények is veszélyeztetettek. A fejlett fák mellett nevelt és a fal tövébe száraz talajba ültetett növényeknél is rendszeresen ellenőriznünk kell a vízveszteséget.

Mikor öntözzünk?

Ha megfelelő időszakban öntözünk, a föld felszínéről történő párolgás mértékének csökkenése révén hatalmas vízmennyiséget spórolhatunk meg. A talaj hűvös és a légkör is viszonylag páradús kora reggel, illetve késő este, ilyenkor jut a legtöbb víz felszívódásra, és a növények is ekkor hasznosítják leginkább a vizet.

Sorry, comments are closed for this post.